Válassz egy motiváló idézetet, mely egész napra feltölt energiával!*

*Az idézet rákerül az általad kiválasztott termékre.

Tedd egyedivé a Walking Sage ruházatodat egy általad választott inspiráló idézettel, mely végigkíséri a napodat!

Blog

Innen jött az ötlet...

2022.10.04 09:50
Innen jött az ötlet...

Az előző blogbejegyzésben (itt tudod elolvasni) kitértem a Mi a csudát tudunk a világról!?" (What the bleep do we know!?) című filmre,...

... és a benne említésre kerülő, vízmolekulákat vizsgáló kísérletre, melyet Masaru Emoto (1943-2014) végzett el. Ahogy írtam, a tudós társadalom fenntartásokkal kezeli Emoto kísérletét, annak reprodukálásának hiánya, és a kísérlet nem egyértelmű körülményei miatt (lásd előző blogbejegyzés), mely alapján valóban merülhet fel kétség annak kapcsán, hogy egy feliratnak van-e hatása egy pohár vízre, illetve a pohárban található vízmolekulákra. Mindettől függetlenül komolyan elgondolkodtatott az, hogy a kimondott és/vagy leírt szavak milyen hatással vannak ránk: a testünkre, a lelkünkre, az érzéseinkre, érzelmeinkre, gondolatainkra, és ezáltal a jelenlegi és jövőbeli életünkre.

Azt nem lehet vitatni, hogy a – kimondott vagy leírt – szavak érzéseket/érzelmeket váltanak ki belőlünk, melyek gondolatokat ébresztenek bennünk. A gondolatok szavakban és cselekedetekben nyilvánulhatnak meg, a cselekedetek pedig meghatározzák az életünket. Ha pozitív, inspiráló környezetben vagyunk, ahol bátorító, motiváló, dicsérő szavakat kapunk, akkor az egyértelműen pozitívan hat az érzéseinkre, önbecsülésünkre, önmagunkról alkotott gondolatainkra, önképünkre. Ezek a pozitív szavak lehetnek akár kimondottak, akár írottak is (pl. egy otthonról elhozott fénykép a munkahelyi íróasztalunkon a gyermekünkről egy „Te vagy a legjobb Anya!” (vagy Apa) felirattal), melyek pillanatok alatt örömteli érzéseket tudnak biztosítani számunkra. Ugyanez tapasztalható, ha főnökünk, kollégáink elismeréssel, köszönettel fordulnak hozzánk. A pozitív megnyilvánulások, pozitív üzenetek és jelek kétségtelenül pozitív érzéseket keltenek bennünk, ezt egyértelműen ki lehet jelenteni.

Miért ne törekednénk tehát arra, hogy minél több inspiráló, motiváló, a mindennapi nehézségeken átlendítő gondolattal vegyük körül magunkat? Miért ne kondicionáljuk magunkat a pozitív érzésekre? Annyi negatív információval és hírrel kerülünk kapcsolatba nap mint nap, hogy muszáj tennünk valamit azért, hogy a pozitív rezgések túlsúlyban legyenek az életünkben. Ehhez azonban sajnos kevés az, hogy reggel felkelés után elhatározzuk, hogy „Ma jó napunk lesz!”.

A sok negatív rezgést, ami nap közben elménket éri, és vastag rétegként rakódik a gondolataink mezejére, nem lehet mindössze egy pozitív gondolattal semlegesíteni. Ehhez az szükséges, hogy nap közben is folyamatosan érjenek minket a pozitív rezgések.

A fenti gondolatok szem előtt tartásával hívtuk életre a Walking Sage termékeket. Minden Walking Sage termékre egy általad választott inspiráló és motiváló idézet kerül, melyet egész nap hordhatsz, emlékezve annak pozitív üzenetére. Engem például óriási energiával tölt el, amikor azt a Walking Sage pólómat veszem fel, amelyiken a „Kövesd magabiztosan az álmaidat. Éld azt az életet, amit elképzeltél.” (Henry David Thoreau) idézet szerepel. Pusztán az, hogy tudom, milyen idézet van a pólómon, erőt ad a nap közben felmerülő nehézségek leküzdéséhez. Kétségtelenül érezni lehet azt, hogy a gondolatoknak mekkora ereje van.